Gradonačelnik Trebinja primio nagradu Evropske poslovne skupštine: Trebinje pogodno mjesto za investiranje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Trebinja primio nagradu Evropske poslovne skupštine: Trebinje pogodno mjesto za investiranje

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:01.07.2015.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević primio je danas međunarodnu nagradu i zastavu o pogodnosti za ulaganje u Grad Trebinje koju je Evropska poslovna skupština početkom godine predložila skupštinskom evaluacionom odboru za procjenu regiona i gradova zemalja u razvoju i tranziciji. Nagrada je uručena u mjestu Montro, Švajcarska.

Gradonačelnik Trebinja primio nagradu Evropske poslovne skupštine: Trebinje pogodno mjesto za investiranjeGrad Trebinje je na osnovu svojih prirodnih i ljudskih resursa ocijenjen kao mjesto pogodno za ulaganja sa izuzetnim strateškim položajem, dobrim komunikacijama i umjerenim rizikom za investiranje.Nagradu je jutros, na svečanoj ceremoniji dodjele, gradonačelniku Trebinja uručio Hajnc Verl, vodeći stručnjak za privredni razvoj i vođa programa "Primarne poslovne destinacije" koji finansira Evropska poslovna skupština.

Verl je rekao da su položaj Trebinja, uređena infrastruktura, kompetitivnost u smislu cijene rada i radne snage, kao i povoljni klimatski uslovi te multikulturalnost područja uslovili da upravo Trebinje, od svih gradova i regiona u tranziciji, bude nominovano i izabrano za dobitinika ove prestižne nagrade u Evropi.

"Zadovoljstvo mi je da mogu da uručim nagradu gradonačelniku Trebinja. Mi smo procijenili da ovaj grad, uz inostrane investicije, ima šansu za razvoj. Stranim investitorima odgovara položaj i cijena proizvodnje i rada i zbog toga smo ocijenili da je Trebinje pogodno za strane investicije. Naravno, rizik uvijek postoji u zemljama u tranziciji kakva je Bosna i Hercegovina, ali isto tako smo ocijenili da je u odnosu na druge krajeve svijeta ovaj rizik umjeren, a samim tim vaš kapital tamo nije nesiguran."

Gradonačelnik Trebinja se zahvalio Evropskoj poslovnoj skupštini i Odboru za procjenu i održao govor u kome je sumirao sve potencijale našeg grada, sa akcentom na energetske, privredne i turističke mogućnosti razvoja.

"Zahvaljujem se Evropskoj poslovnoj skupštini kao organizacionom tijelu ovog eminentnog skupa na koji sam pozvan da primim Međunarodnu zastavu i nagradu o pogodnosti za ulaganje u ime Grada Trebinja. Hvala vam što se prepoznali naš potencijal u smislu investicija i grad Trebinje kao prioritet regionalnog razvoja. Takođe, želim da se zahvalim što ste nam pružili priliku i omogućili da predstavimo Grad Trebinje ovdje i danas. Vjerujem da je ovo izvanredna prilika za sve nas da predstavimo potenicjale gradova iz kojih dolazimo međunarodnim organizacijama i vodećim privrednim subjektima iz cijelog svijeta."Nakon govora, učesnicima događaja je prikazan desetominutni film o privrednim i društvenim potencijalima Trebinja i odvojeno vrijeme za direktna pitanja gradonačelniku Trebinja.

Po prijemu nagrade, Trebinje će biti uvršteno u Almanah Evropske poslovne skupštine i promovisano kroz program "Primarne poslovne destinacije".

Skupu su danas prisustvovali gradonačelnici, vlasnici i direktori kompanija iz Italije, Turske, Kipra, Švajcarske, Belgije, Saudijske Arabije i drugih zemalja svijeta.

Nakon oficijalnog dijela događaja, učesnicima je omogućeno da u direktnim razgovorima razmijene infromacije i kontakte sa rukovodiocima kompanija i vlasnicima firmi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: