Folkloraši na prijemu u Gradskoj upravi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Folkloraši na prijemu u Gradskoj upravi

Izvor: RADIO TREBINJE | Foto: herceg tv | Datum:30.06.2018.

U Gradskoj upravi danas je upriličen prijem za predstavnike folklornih društava, koji u našem gradu borave od sinoć – učesnike Petog međunarodnog festivala veterana folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista pod nazivom „Veče folklora pored Trebišnjice“.

Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja i  Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, upoznali su prisutne goste, od kojih su neki po prvi put u posjeti našem gradu, o ljepotama i sadržajima Trebinja.

Milošević  je istakao značaj održavanja ovakvih smotri u našem gradu, jer je Trebinje prije svega grad kulture.

Želim da našim dragim gostima poželim dobrodošlicu u grad sunca, vina i platana. Nama je čast da ljudi dolaze u naš grad,  da ponesu dobre utiske i da se opet vrate u naš grad“, kazao  je Milošević.

Direktor KUD „Kiško Kalaš“ Mađarska, Laslo Mandić kazao je  da je velika čast i odgovornost predstavljati Mađarsku na jednom ovako značajnom festivalu u Trebinju.

Sve što sam od sinoć vidio, od festivala do grada, je savršeno. Ja iskreno samo mogu reći : Prelijepo mi je“, naglasio je Mandić koji je poželio uspjeh svim učesnicima Festivala i dodao da je ovo tek početak saradnje između KUD „Kiško Kalaš“ Mađarska i ANI „Jovan Dučić“ Trebinje.

Gosti ansambla „Abrašević“ iz Beograda nisu prvi put u našem gradu. Bora Televski, umjetnički direktor, kaže da je za ovih pet godina festivala primjetno napredovanje  i iz godine u godinu sve bolji kvalitet.

Ne mogu reći da je ovo najbolji festival u regionu ali dobrim koracima ide naprijed“, kazao je Televski.

Na smotri učestvuju 24 folklorna ansambla iz Republike Srpske, Srbije, Bugarske i Mađarske – 905 učesnika.

Smotra folklora završava večeras, kada će, ukoliko vremenske prilike dozvole od 20 časova na Trgu slobode najboljim ansamblima biti dodijeljene zlatna, srebrna i bronzana statua Jovana Dučića.

Opširnije u "Vijestima" od 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: