Bileća: Akcija uređenja svlačionica na gradskom stadionu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Akcija uređenja svlačionica na gradskom stadionu

Izvor: RTRS | Datum:02.07.2018.

Neformalna grupa mladih iz Bileće, pokrenula je akciju uređenja devastiranih svlačionica na gradskom stadionu, FK "Hercegovac". Dio radova realizovaće kroz projekat "Podrška mladim u lokalnim zajednicama", koji finansira Međunarodna organizacija za migracije. Akciju je podržala i lokalna uprava, a za nastavak trebaju pomoć donatora.

Mladi Bileće odlučili su da stvari pokrenu sa mrtve tačke. Akcija čišćenja je završena, počeli su i prvi radovi.

Zbog manjka finansija, u klubu nisu bili u mogućnosti da održavaju, niti poprave svoje prostorije.

Ovaj projekat, ali i najavljenu podršku lokalne uprave za ponovono osnivanje prvog tima, vide kao spas u zadnji čas za bilećki fudbal.

"Sredstva od lokalne uprave bila su toliko minimalna da nismo mogli ništa od tog novca napraviti. Prvi tim smo ugasili zbog nemogućnosti da se takmiči, a sada zahavljujući mladima iz Bileće nešto će se uraditi", rekao je Dobroslav Tabaković, trener FK "Hercegovac" iz Bileće.

Procjenjuje se da će za kompletnu rekonstrukciju svlačionica trebati oko 25.000 KM.

Međunarodna organizacija za migracije već je donirala 7.000, a lokalna uprava najavila pomoć za uvođenje struje i vode.

"Obuhvaćena je zamjena stolarije, unutrašnji zidovi, vodovodne i kanalizacione instalacije, a opština se zauzela za sanaciju krova. Nadamo se da će uz donacije sve biti do prvog septembra završeno", istakla je Dejana Janjić, lokalni koordinator Međunarodne organizacije za migracije.

Bilećki omladinci primjer su da se pravim aktivizmom i zalaganjem može postići mnogo.

Već su, uz podršku Međunarodne organizacije za migracije, realizovali akcije uređenja stećaka, izgradnje igrališta i nabavke nošnji za lokalno kult- umjetničko društvo. Ukupna vrijednost projekata je 28.000 KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: