Nevesinje: Inspekcijske službe koordiniraju rad sa Mjesnim zajednicama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Inspekcijske službe koordiniraju rad sa Mjesnim zajednicama

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:03.07.2018.

Na današnjem sastanku predstavnika inspekcijskih službi i predsjednika savjeta mjesnih zajednica dogovorena je bolja koordinacija rada i pokrenute inicijative za rješavanje komunalnih problema.

Šef Odsjeka za inspekcijske poslove Sandra Kovačević naglasila je da ovakvi sastanci treba da unaprijede rad inspekcijskih službi u smislu bržeg rješavanja problema i pristupačnosti za sve građane.

Cilj je da se na čitavom području opštine obezbijedi primjena zakonskih propisa i spriječe nezakonite radnje tako što će inspekcijske službe djelovati preventivno, a ne samo represivno− istakla je Kovačević. Ona je dodala da odnos prema građanima treba da bude što ljubazniji i kulturniji uz obavezu da se obavijeste o ishodu postupanja po njihovim prijavama.

Predsjednici savjeta mjesnih zajednica kao najveći prolem su istakli postojanje divljih deponija. Zaključeno je da se u svakoj mjesnoj zajednici sa ruralnog područja odredi bar po jedna lokacija za odlaganje otpada.

Razgovarano je i o uređenju izvorišta i potrebi uzorkovanja vode za utvrđivanje higijenske ispravnosti.

Dogovoreno je da se zajenički sastanci predstavnika inspekcijskih službi i mjesnih zajednica održavaju svaka dva mjeseca.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: