Ambasador BiH u Herceg Novom: Podrška za ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ambasador BiH u Herceg Novom: Podrška za ukidanje putarine na putu Meljine-Petijevići

Izvor: radio jadran | Datum:05.07.2018.

Novoimenovani ambasador BiH u Crnoj Gori, Vinko Radovanović posjetio je danas Opštinu Herceg Novi, gdje ga je ugostio predsjednik, Stevan Katić, saopšteno je iz opštinske Pres službe.


Tokom prve zvanične posjete Herceg Novom, Radovanović je istakao da će posredovati u razgovorima u vezi sa ukidanjem naplate putarine na putu Meljine – Petijevići, te na taj način podržati inicijativu i napore Opštine Herceg Novi. Ukidanjem putarine nestala bi jedina barijera koja sada otežava komunikaciju između Herceg Novog i Trebinja, konstatovano je na sastanku.
Herceg Novi nije slučajno prva lokalna uprava koju posjećuje od kada je stupio na dužnost, rekao je Radovanović i istakao da je saradnja sa hercegnovskom Opštinom, kako Ambasade tako i gradova u Bosni i Hercegovini na zavidnomo nivou. On je kazao da su odnosi naše dvije zemlje odlični i da trenutno nema otvorenih pitanja.

Herceg Novi ostvaruje saradnju sa brojnim gradovima Bosne i Hercegovine – Trebinjem, Višegradom, Banja Lukom, Bilećom, Zenicom, Gradiškom, Širokim Brijegom, a potvrđeno je da će bliski odnosi biti nastavljeni i u narednom periodu, posebno u oblasti turizma, kulture i kreiranja prekograničnih projekata.

Turisti iz Bosne i Hercegovine tradicionalno su među najbrojnijima u našem gradu, te je zajednički interes da se radi na rasterećenju graničnih prelaza i što boljim uslovima za goste, čulo se na sastanku.

Posebna tema bila je i rekonstrukcija Kuće Iva Andrića i njeno privođenje namjeni koja je dostojna imena velikog pisca. Predsjednik Katić i saradnici informisali su Ambasadora o sprovedenim aktivnostima i planovima.

Ambasador Radovanović je rado prihvatio poziv Predsjednika da prisustvuje centralnoj svečanosti povodom za naš grad važnog jubileja – 300 godina od osnivanja Topaljske gradske opštine, koja će biti upriličena 14. jula, navodi se na kraju saopštenja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: