Nevesinjska osnovna škola će imati više prvačića nego prošle godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjska osnovna škola će imati više prvačića nego prošle godine

Izvor: radio nevesinje | Datum:07.07.2018.

U prvi razred Osnovne škole „Risto Proroković“ upisan je 101 učenik što znači da će u školskim klupama od septembra sjesti četiri prvačića više nego prošle školske godine.

U Matičnoj školi prvi razred pohađaće 82 mališana, dok će u područnim odjeljenjima školovanje početi 19 učenika. Od područnih škola najviše prvačića imaće Krekovi gdje je upisano pet učenika.

Direktorica škole Mara Šaran kaže da će u novoj školskoj godini nevesinjska osnovna škola u svim razredima imati 23 učenika manje, ali da ohrabruje to što se broj prvačića nije smanjio.

Ona podsjeća da je OŠ „Risto Proroković“ pokrenula inicijativu za dodjeljivanje posebnog statusa ovoj obrazovnoj ustanovi, dodajući da bi pozitivan odgovor resornog ministarstva odagnao stalnu brigu da eventualno neka nova racionalizacija mreže škola dovede do gašenja područnih odjeljenja.

Šaran naglašava da su rezultati eksterne provjere učeničkih postignuća pokazali da je nevesinjska osnovna škola u samom vrhu Republike Srpske po kvalitetu nastave i znanju učenika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: