Nova javna česma ukrasila Ulicu Cara Dušana u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nova javna česma ukrasila Ulicu Cara Dušana u Nevesinju

Izvor: radio nevesinje | Datum:09.07.2018.

Ulicu Cara Dušana u Nevesinje od prije nekoliko dana krasi lijepo uređena javna česma. Ona je simbolično označila završetak rekonstrukcije ulice i najavila dolazak kvalitetne izvorske vode koju Nevesinjci čekaju decenijama.

Javna česma izgrađena je donacijom porodice Knežević iz Bijenje, a inicijativu za izgradnju pokrenuo je narodni poslanik Ilija Tamindžija. On je pohvalio gest vlasnika kamenoloma iz Bijenje koji je za dekoraciju koristio domaći kamen.

Tamindžija je naglasio da je porodica Knežević ovom donacijom sugrađanima podarila lijep dekorativni detalj u centru grada, a istovremeno se i zahvalila Vladi Republike Srpske na brzoj realizaciji dozvola za eksploataciju kamena.

Javno preduzeće „Vodovod“ u saradnji sa lokalnom upravom namjerava da obnovi stare javne česme koje odavno nisu u funkciji, a u planu je i još jedna nova česma.

Sve će biti priključene na gradsku vodovodnu mrežu kojom bi uskoro trebalo da potekne kvalitetna voda sa izvorišta Udbina. Radovi na postavljanju cjevovoda prema Nevesinju dobro napreduju, gradi se i rezrvoar na lokalitetu Debelo brdo i sve bi trebalo da bude završeno do septembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: