U Trebinju otvoreno prevenstvo u golbalu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju otvoreno prevenstvo u golbalu

Izvor: Herceg RTV | Foto: Herceg RTV | Datum:03.07.2015.

U sportskoj dvorani u Bregovima danas je otvoreno Osmo prvenstvo Republike Srpske u golbalu za slijepa i slabovida lica na kome je učešće uzelo pet ekipa Saveza slijepih iz Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Istočnog Sarajeva i Zvornika, Dervente i Srpca.

Prvenstvo se održava naredna dva dana, a organizatori su Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Skupština Saveza slijepih RS i Gradska organizacija slijepih i slabovidih lica.

„Golbal je jedina autentična igra na dva gola za slijepa i slabovida lica sa zvučnim loptama. Ovu igru ustanovila su dvojica ratnih veterana iz Drugog svjetskog rata, a od 1972. godine je na programu Paraolimpijskih igara“, rekao je predsjednik Saveza slijepih RS Branko Suzić

On je dodao da je u bivšoj Jugoslaviji golbal bio popularna igra koju su praktikovala gotovo sva opštinska udruženja slijepih i slabovidih lica. Jugoslavija je čak osvajala evropske i olimpijske medalje u ovom sportu.

Želja organizatora je da se slijepa i slabovida lica sa područja Istočne Hercegovine animiraju kako bi u okviru svojih lokalnih saveza organizovali ovu sportsku disciplinu u cilju socijalizacije, jačanja psiho-fizičke motorike slijepi lica, te postizanja bolje orjentacije u prostoru.

Na kraju prvenstva biće odigrane i dvije revijalne utakmice sa golbal reprezentacijom Crne Gore.


Tanja Tomić Škero


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: