Opština Nevesinje: Unapređenje materijalnog položaja boraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Opština Nevesinje: Unapređenje materijalnog položaja boraca

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:13.07.2018.

Dana 05.07.2018. godine stupila je na snagu Odluka o odobrenju plasmana sredstava za unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina života kroz mjesečno novčano primanje, saopšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu Opštine Nevesinje.

Svrha odluke je unapređenje materijalnog položaja boraca sa navršenih 65 godina života kojima uplaćeni staž osiguranja zajedno sa posebnim stažom u dvostrukom trajanju po osnovu učešća u ratu iznosi 15 ili više godina.

Unapređenje materijalnog položaja ovih boraca obezbjeđuje se kroz isplatu mjesečnog novčanog primanja u iznosu od 187,84 KM, počevši od 01.07.2018. godine.

 Isplata novčanog primanja u skladu sa ovom odlukom vršiće se borcima kojima je rješenjem nadležnog organa utvrđen status borca, koji imaju navršenih 65 godina života, kojima uplaćeni staž osiguranja zajedno sa posebnim stažom u dvostrukom trajanju po osnovu učešća u ratu iznosi 15 ili više godina, ukoliko ne ostvaruju novčana primanja po nekom drugom osnovu, ne računajući mjesečni borački dodatak.

Zahtjev za mjesečno novčano primanje sa potrebnim dokazima podnosi se (po mjestu prebivališta), ovom odjeljenju.

Dokaz za podnosioca zahtjeva da ima uplaćeni staž osiguranja koji zajedno sa posebnim stažom u dvostrukom trajanju po osnovu učešća u ratu iznosi 15 ili više godina, pribavlja po službenoj dužnosti od Fonda PIO Odjeljenje za opštu upravu kao prvostepeni organ.

Podnosiocu zahtjeva koji ispunjava uslove utvrđene ovom odlukom, mjesečno novčano primanje pripada od 01.07.2018. godine, bez obzira kad je zahtjev podnesen.

Obrazac zahtjeva dostupan je borcima u Šalter sali opštine.

Kontakt telefon za dodatne informacije:059/610-339. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: