NASTAVLJENA IZGRADNJA CJEVOVODA: Bolje vodosnabdijevanje Zasada, Mostaća i Dražin Dola | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NASTAVLJENA IZGRADNJA CJEVOVODA: Bolje vodosnabdijevanje Zasada, Mostaća i Dražin Dola

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.07.2018.

Nakon što je dobijena saglasnost resornog ministarstva na elaborat o saobrćajnici puta – ovih dana su nastavljeni radovi na izgradnji novog cjevovoda za Dražensku goru, kojim će biti obezbijeđeno stabilno vodosnabdijevanje u naseljima Dražin Do, Mostaći i Zasad.

Izgradnju finansira Grad Trebinje, izvođač radova je „Konstruktor inžinjering“ iz Bileće, a vrijednost ugovora je 344.000 KM bez PDV-a.

Spasoje Radović, direktor „Vodovoda“ Trebinje, kaže da je pauza u radu došla zbog adminstrativne procedure koji su usporili poslove, ali je sada otklonjena svaka neizvjesnost oko početka radova.

Radovi bi trebali biti gotovi prije roka, za 45 dana vodovod će biti pušten u funkciju i poslije toga više neće biti problema u vodosnabdijevanju u naseljima Dražin Do, Mostaći i Zasad.

„Sva javna preduzeća, jednostavno, moraju da ispoštuju zakonsku proceduru. Na to nismo mogli uticati. Očekujemo da će izvođači radova prionuti na posao i kvalitetno sve završiti. Izgradnjom novog cjevovoda koji će se nastaviti na postojeći centralni – koji je vodio od Krša do Srednjoškolskog centra – stanovnici pomenutih naselja neće više imati problema u vodosnabdijevanju, čak ni tokom ljetnih mjeseci i slabog pristiska, a novi cjevovod će biti od velikog značaja i za Grad sunca koji je veliki potrošač vode”, kaže Radović.

U trebinjskom „Vodovodu“ očekuju i značajne građevinske zahvate na rezervoaru Vrelo oko.

„Preduzeće Hidroelektrane na Trebišnjici raspisalo je tender za izgradnju novog rezervoara pitke vode Vrelo oko u Trebinju, za šta je izdvojeno 2.750.000 KM, bez PDV. Realizacija ovog projekta će značiti mnogo za cijeli grad jer će znatno biti poboljšano vodosnabdijevanje. Novi rezervoar će imati kapacitet dva puta po 2.500 metara kubnih, moderni hlorinator i nove pumpe, dok će se automatski upravljati sistemom. Radovi počinju već naredne sedmice“, kaže Radović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: