Počela izgradnja Parohijskog doma u Biogradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela izgradnja Parohijskog doma u Biogradu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:23.07.2018.

Odlukom Crkvenog odbora na čelu sa nadležnim sveštenikom jerejem Nemanjom Luketom započeta je izgradnja Parhijskog doma u porti Hrama uspenja presvete Bogorodice u Biogradu. Realizacija ovog projekta počela je u jesen prošle godine i do sada je završen veliki dio radova. Portu crkve u Biogradu krasiće veleljepni objekat sa visokim potkrovljem površine 200 metara kvadratnih.

Iz Crkvenog odbora je saopšteno da se izgradnja Parohijskog doma jednim dijelom finansira od naknade za eksproprisano crkveno zemljište i dobrovoljnih priloga naroda parohije, a da je materijalna sredstva vrijednosti preko 10.000 KM obezbijedio narodni poslanik Ilija Tamindžija. U saopštenju za javnost Crkveni odbor se zahvaljuje svim donatorima, institucijama opštine Nevesinje i pojedincima koji su dali priloge ili direktno učestvovali u izvođenju radova.

Sveštenik Nemanja Luketa kaže da se do kraja godine planira pokrivanje doma i postavljanje stolarije. Naglašava da će ovo prelijepa građevina imati korisnu namjenu za stanovnike sela, ali i cijele opštine.

− Uz pomoć dobrih ljudi i donatora završićemo ovo bogugodno djelo i ukrasiti dom Gospodnji, ali prije svega želimo da obnovimo duhovni život u ovom mjestu − poručio je Luketa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: