Grad Trebinje: Pomoć porodicama umrlih boraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad Trebinje: Pomoć porodicama umrlih boraca

Izvor: srna | Datum:25.07.2018.

Grad Trebinje pokrenuće program pomoći socijalno ugroženim porodicama boraca Vojske Republike Srpske umrlih nakon rata, rekao je danas na sjednici Skupštine grada načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Petar Vlatković.


Vlatković je pojasnio da ova kategorija do sada nije bila obuhvaćena programima podrške boračkoj populaciji, te da je u Trebinju evidentirano oko 170 porodica umrlih boraca kojima je potrebna pomoć zajednice. 

"Trenutno smo u fazi izrade odluke kojom će biti definisani uslovi i vrsta pomoći, a očekujemo da će javni poziv biti objavljen početkom avgusta", istakao je Vlatković. 

On je dodao da je Gradska uprava i ove godine planirala isplatu naknada za nezaposlene borce, što će biti realizovano u avgustu, a na koju pravo imaju borci prve, druge i treće kategorije koji su posljednjih šest mjeseci na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: