Trebinje: U toku prijave za tradicionalna srpska viteška nadmetanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje: U toku prijave za tradicionalna srpska viteška nadmetanja

Izvor: radio trebinje | Datum:31.07.2018.

U okviru projekta „Povratak tradiciji – ćirilična kultura i tradicionalne igre“ u četvrtak, 9. avgusta, sa početkom u 16 časova na bazenu u Bregovima, biće organizovana manifestacija tradicionalnih srpskih viteških nadmetanja „Dušanov mač, Stefanov štit“.

Manifestaciju organizuje Književno udruženje „Susret“ Trebinje, JU „Trebinjesport“ i JU „Bazeni“ Trebinje, uz podršku Republike Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

„Pozivaju se svi sportski timovi i rekreativci iz Trebinja, Hercegovine i regiona da učestvuju u manifestaciji koja ima za cilj da ukaže na važnost očuvanja kulture sjećanja, podizanje nivoa svijesti o značaju i ulozi srpskih tradicionalnih nadmetanja, srpske epske poezije i srpske tradicionalne pjesme“, kažu iz organizacije ove manifestacije.

Učesnici će se takmičiti u bacanju kamena s ramena, skoku u dalj i potezanju konopca.

Takmičenje će pratiti bogat kulturno-umjetnički program i promocija srpskih tradicionalnih jela.

Svi zainteresovani mogu da se prijave radnim danima u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ ili na brojeve telefona: 059/224-701 i 066/152-767.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: