Aktiv žena SNSD-a Trebinje darovao porodilje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Aktiv žena SNSD-a Trebinje darovao porodilje

Izvor: srna | Datum:01.08.2018.

Aktiv žena Gradskog odbora SNSD-a iz Trebinja danas je povodom Svjetskog dana dojenja darovao pakete za novorođenčad u trebinjskom porodilištu.


Predsjednik aktiva Valerija Lakić rekla je da se u središtu politike ove stranke nalazi očuvanje porodice, pa je s tim u vezi Aktiv žena odlučio da povodom Svjetskog dana dojenja posjeti porodilje i uruči bebi-pakete. 

Načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja trebinjske bolnice Srdan Lugonja rekao je da ništa ne može zamijeniti majčino mlijeko, jer je ono što je prirodno i najbolje, a dojenjem se i ojačava veza majke i bebe koja je uspostavljena još bebinim začetkom. 

"Studije su pokazale da je procenat obolijevanja od karcinom dojke manji za oko četiri odsto kod žena koje su dojile godinu i više dana", rekla je onkolog Ljubica Miljanović. 

Prema njenim riječima, svaka žena koja je dojila ima manje šanse da oboli i od kardiovaskularnih bolesti. 

Ginekološko-akušersko odjeljenje trebinjske bolnice renovirano je krajem prošle godine kada su promijenjeni otvori, podovi i instalacije, čime su stvoreni bolji uslovi za porodilje i bebe.

Opširnije pogledajte u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: