U Bileći promovisana nova knjiga Šćepana Aleksića: Sudbine, nade i želje hercegovačkih iseljenika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći promovisana nova knjiga Šćepana Aleksića: Sudbine, nade i želje hercegovačkih iseljenika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:05.08.2018.

U Domu kulture „Jefto Dedijer“ u Bileći sinoć  je promovisana nova knjiga pripovjedaka „Hercegovački nokaut“ bilećkog novinara i pisca Šćepana Aleksića.

Novo Aleksićevo književno ostvarenje kroz 12 pripovjedaka govori o njegovoj rodnoj Hercegovini. O knjizi su govorili profesori Lazar Gnjato iz Bileće i Radinko Krulanović iz Nikšića i autor.

Profesor Gnjato  rekao je da je Aleksić pisac koji u srpsku književnost kao temu uvodi seobe Hercegovaca.

„Pripovjetke koje Aleksić u svojoj novoj knjizi majstorski povezuje sa anegdotama su čitalačka poslastica, a njegova nepredvidljivost je pravo osvježenje za čitaoca“, rekao je Gnjato.

Autor Šćepan Aleksić je naveo da ono što je napisao između korica nove knjige često utiče na njegovo raspoloženje, a na čitaocu je da ocijeni da li je njegovo novo ostvarenje sa razlogom pohvaljeno ili prehvaljeno.

Aleksić se zahvalio kolegama i svim sponzorima koji su omogućili da se „Hercegovački nokaut“ nađe pred čitalačkom publikom.

U muzičkom dijelu programa nastupili su trebinjski kompozitor i muzičar Božidar Bobo Vučur i Marija Ninković.

Aleksić, koji je do sada objavio osam zbirki pripovjedaka i romana, dobitnik je više književnih priznanja i nagrada.

Naslovnu stranu nove knjige uradio je njegov sin Jovan, uspješan student Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju.

Promociju je organizovala Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: