Fočanski 'Dani borovnice' nastavljaju se u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fočanski 'Dani borovnice' nastavljaju se u Trebinju

Izvor: srna | Datum:07.08.2018.

Tradicionalna fočanska manifestacija “Dani borovnice” ove godine imaće prvi put svoj nastavak u Trebinju, pa će Trebinjci biti u prilici da probaju razne specijalitete od borovnica koje rastu na obroncima Zelengore i drugih planina u okolini Foče.


Zahvaljujući saradnji fočanske sa trebinjskom turističkom organizacijom, u najjužnijem gradu Srpske na prodajnim štandovima će se naći tek ubrane borovnice, ali i džemovi, sokovi, slatka i likeri od plavičastih bobica.

Naredne sedmice, na nekom od trebinjskih lokaliteta uradićemo prezentaciju naših proizvoda, da im ponudimo nešto što je vrijedno, a što oni nemaju”, rekla je direktor Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić.

“Dani borovnice” počeli su na Tjentištu malim sajmom proizvoda od borovnice, pa su brojni posjetioci nacionalnog parka, ali i turisti koji putuju na more, mogli da pazare svježe i prerađene plodove.

Drugog dana manifestacije, organizovan je izlet na jezero Donje bare na Zelengori, a izletnici su i ove godine uživali u prelijepim zelengorskim predjelima i u branju borovnica.

Susreli smo se i sa turistima sa područja bivše Jugoslavije, podijelili smo promotivni materijal, a ubralo se i borovnica, tako da je izlet bio uspješan”, rekla je Đajićeva.

Borovnica je ove godine dobro rodila, a na pijaci u Foči prodaje se po cijeni od pet do sedam KM za kilogram.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: