SRD Alagovac iz Nevesinja u akciji čišćenja podvodnog otpada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SRD Alagovac iz Nevesinja u akciji čišćenja podvodnog otpada

Izvor: Herceg TV | Datum:08.08.2018.

Sportsko ribolovno društvo "Alagovac" iz Nevesinja je protekli vikend, nakon uspješno provedene akcije poribljavanja jezera Alagovac, a u saradnji sa ekološko ronilačkim klubom "Leut" iz Mostara, sprovelo akciju čišćenja podvodnog otpada i uklanjanja predmeta koji su potencijalno opasni za kupače na tom mjestu.


Prema riječima predsjednika SRD "Alagovac" Gradimira Sprema, ovo je dio planiranih aktivnosti na uređenju akumulacijee jezera Alagovac.

"Ekološko ronilački klub Leut je izvršio više zarona u akumulaciji jezera Alagovac. Ekipa se sastojala od 9 iskusnih ronilaca od kojih su dvije pripadnice ljepšeg pola. Plan je bio da se pokuša snimiti teren jezera, prije svega na istaknutim kupalištima Maržanina i Vojnička plaža, te da se očisti od eventualno čvrstog otpada i podvodnih grana, koje predstavljaju potencijalno prijetnju po kupače", navodi Spremo.


Već poslije dvosatnog ronjenja, kaže Spremo, iskusni ronioci su na obalu jezera izvukli dosta čvrstog otpada.

"Temperatura vode je iznosila 24 stepena a na dubini od 5 metara, temperatura je varirala zavisno od podvodnih izvora i kretala se od 14 do 18 stepeni", kaže on.

Spremo navodi  i da je u planu bilo i podvodno snimanje biljnog i životinjskog svijeta, ali vidljivost je bila jako slaba.

Predsjednik SRD "Alagovac" izrazio je zahvalnost ekološko ronilačkom klubu "Leut", kao i Opštini Nevesinje na pomoći u realizaciji ovog projekta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: