Svečano otvaranje Nevesinjske olimpijade biće u znaku izvornosti i tradicije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svečano otvaranje Nevesinjske olimpijade biće u znaku izvornosti i tradicije

Izvor: radio nevesinje | Datum:11.08.2018.

Svečano otvaranje 143. Nevesinjske olimpijade sa bogatim kulturno-zabavnim programom biće održano na Trgu slobode danas, 11. avgusta sa početkom u 21 čas.

Sutra na Bratačkom lugu kod Nevesinja biće priređena centralna manifestacija sa konjskim trkama, tradicionalnim i viteškim disciplinama. Stari i mladi, amateri i profesionalci pokazivaće snagu, spretnost i sportsko umijeće, a kruna viteškog nadmetanja biće tri galoperske trke koje su vijek i po prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.

Organizatori su najavili da će ovogodišnji sabor tradicije i viteštva u Nevesinju otvoriti ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić. Prethodno će razgovarati sa predstavnicima lokalne uprave i direktorima nevesinjskih zdravstvenih ustanova.

Program će biti u znaku izvornosti i tradicije nevesinjskog kraja sa ukomponovanim modernim zabavno-muzičkim tonovima. Specijalna gošća večeri biće vokalna solistkinja i interpretatorka duhovne i etno muzike Danica Crnogorčević. Pratiće je domaći etno sastav „Simonida“. U programu će biti zastupljena i epska poezija, folklor i sportski ples. Omladinske organizacije uređuju svečanu pozornicu i najavljuju specijalne efekte tokom svečanog otvaranja. Biće priređen i vatromet.

Očekuje se prisustvo velikog broja sportista i gostiju iz čitavog regiona.

Organizator Olimpijade je Opština Nevesinje, pokrovitelj Vlada RS, a manifestaciju sporta, kulture i turizma podržavaju i brojni sponzori.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: