Kabinet predsjednika RS odobrio sredstva za ugradnju lifta u udruženju 'Moja nada' iz Nevesinja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kabinet predsjednika RS odobrio sredstva za ugradnju lifta u udruženju 'Moja nada' iz Nevesinja

Izvor: radio nevesinje | Datum:16.08.2018.

Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika odobrio je finansijska sredstva Udruženju „Moja nada“ za ugradnju lifta za nepokretna lica u zgradi Dnevnog centra.

Direktorica Udruženja koje okuplja djecu i omladinu sa posebnim potrebama Slavica Bulut kaže da bi u realizaciju ovog projekta mogli krenuti već narednog mjeseca. Podsjeća da su u Udruženju registrovana 54 lica sa različitim oblicima invaliditeta, među kojima je sedmoro nepokretne djece.

Pošto se prostorije Udruženja nalaze na spratu bilo je neophodno da se riješi ova arhitektnonska barijera koja je predstavljala veliki problem za djecu sa težim oblicima invalidnosti− dodaje Bulut.

Naglašava da će ugradnja lifta značajno olašati pristup Dnevnom centru u kojem uz dva fizioterapeuta, logopeda i vaspitače djeca borave po šest časova dnevno.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: