Golićeva u Nevesinju (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Golićeva u Nevesinju (FOTO)

Izvor: herceg tv | Foto: herceg tv | Datum:16.08.2018.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić u posjeti je opštini Nevesinje, gdje se sastala sa načelnikom Milenkom Avdalovićem.

Golićeva je istakla  da Vlada Republike Srpske u različite projekte u Nevesinju ulaže 11 miliona maraka.

Golićeva je obišla i Sportsku dvoranu "Nevesinjka", koja je u drugoj fazi rekonstrukcije.

„Za ovaj objekat Vlada je uložila preko 550 000 KM uz sufinansiranje Fonda za zaštitu životne sredine i švedske SID-e. Zadovoljstvo mi je istaći da se sad u opštini Nevesinje ulaže oko 11 miliona KM, što obuhvata sportsku dvoranu, Dom kulture i ono što je najbitnije, vodovodna mreža“, rekla je ministarka Golić.

Ministarka je napomenula da svi ovi projekti svjedoče da Vlada vodi računa o opštini Nevesinje, i da će tako biti i ubuduće.

Obnovljena dvorana „Nevesinjka“ imaće veliki značaj za cijelo Nevesinje, a pogotovo za brojna sportska udruženja i klubove koji postoje u ovoj opštini.

Načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović je rekao da sportska dvorana predstavlja najznačajniji objekat u svakoj opštini kroz koji svaki dan prođe veliki broj ljudi.

Kad smo preuzeli vlast, sportska dvorana je bila pred rušenjem. Sad je statički potpuno bezbjedna, radimo pvc bravariju, radimo kotlovnicu, tako da će biti energetski potpuno zaštićena“, rekao je Avdalović.

Pored Vlade ogromna ulaganja u opštinu Nevesinje imaju Hidroelektrane na Trebišnjici.

Izvršni direktor HET-a Ilija Tamindžija je rekao da je najveća među tim investicijama projekat „Gornji horizonti“ kao i vodovod sa izvorišta Udbina.

 Opširnije u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: