Grad Trebinje finansira studente deficitarnih zanimanja: Potpisani ugovori o stipendiranju 56 brucoša | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad Trebinje finansira studente deficitarnih zanimanja: Potpisani ugovori o stipendiranju 56 brucoša

Izvor: radio trebinje | Datum:17.08.2018.

Grad Trebinje će u narednoj akademskoj godini finansirati 56 studenata, svršenih srednjoškolaca, koji su  upisali deficitarne struke za grad Trebinje, a ugovor o stipendiranju danas je potpisan u gradskoj upravi.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović potvrdio da su na fakultetima kao deficitarna zanimanja podrazumijevaju arhitektura, građevinarstvo, mašinstvo, elektrotehnika, informatika i srpski jezik i književnost.

Ovih šest djelatnosti nema na evidenciji trebinjskog Zavoda za zapošljavanje i u tom smislu smo procijenili da je potrebno da finansiramo one studente koji su upisali deficitarne struke. Raduje nas i to, da je od 300 svršenih srednjoškolaca,  ugovor o stipendiranju potpisalo njih 56, od čega je 55 upisalo državne univerzitete – Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Istočno Sarajevo, Banjaluka i Podgorica“, kazao je gradonačelnik Petrović.

Vladimir Dedijer upisao je smjer informatika u Novom Sadu i smatra da je ovaj program koristan brucošima, a stipendije će znatno olakšati finansiranje roditeljima. I Anđela Tasovac koja je upisala smjer energetika na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju smatra da će joj stipendija mnogo pomoći i zahvalila se gradskoj upravi.

Iznos stipendije je po 200 KM mjesečno za 10 mjeseci – četiri mjeseca u 2018. i šest mjeseci u 2019. godini.

Brucošima koji su ostvarili  pravo na ovu stipendiju dodjeljivaće se stipendija i za drugu godinu studija, pod uslovom da je redovno upišu, bez objavljivanja novog javnog poziva.

Opširnije u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: