U Trebinju počeli 22. Susreti mladih | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju počeli 22. Susreti mladih

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.08.2018.

U amfiteatru Hercegovačke Gračanice na Crkvini sinoć su počeli 22. Susreti mladih koji su okupili oko 250 učesnika iz Republike Srpske i regiona i koji promovišu omladinski rad i stvaralaštvo, kulturološki diverzitet i umjetnost, te dodatno doprinose unapređenju odnosa mladih u regionu.

Ovu manifestaciju, koja će trajati do nedjelje, 26. avgusta, organizuje Omladinski savjet Republike Srpske, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Grada Trebinja.

Otvarajući 22. Susrete mladih ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović je istakla da resorno ministarstvo podržava ovu tradicionalnu manifestaciju koja ima veliki značaj za mlade, napominjući da institucije Republike Srpske na ovaj, ali i druge načine, i kroz različite programe, žele mladima da poruče da ostanu na ovom području i grade svoju budućnost.

Vladi Republike Srpske će i ubuduće jedan od prioriteta biti omladina, a sve s ciljem da im stvorimo uslove da ostaju u svojoj zemlji, da u njoj rade i grade”, istakla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je jako važan aspekt Susreta mladih to što se nalaze predstavnici omladinskih organizacija iz Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, krovne organizacije Sankt Peterburga, koji na najljepši način stvaraju i grade mostove prijateljstva.

Samo zajedničkim radom, prijateljstvom i druženjem može da se gradi lijep, zdrav i normalan život. Mislim da je upravo omladina ta koja će nam stvoriti bolju i perspektivniju budućnost, a institucije Republike Srpske stoje iza njih i podržavaju ih”, poručila je Davidovićeva.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Grad bez razmišljanja prihvatio prijedlog Omladinske organizacije Republike Srpske i finansijski pomogao održavanje manifestacije.

Grad Trebinje je u protekle skoro dvije godine velika podrška mladima, a ovo je samo jedan od mnogobrojnih programa”, istakao je Ćurić, ukazujući na značaj ovakvih okupljanja.

On je dodao da su pokrenuli niz programa za poboljšanje položaja mladih u ovom gradu, podrške studentima i mladim bračnim parovima.

Mi trenutno sprovodimo projekat zapošljvanja mladih i već smo zaposlili oko 70 visokoobrazovanih u realni sektor, a u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje u toku je prijem još 70 ljudi u privatni sektor i u javne ustanove. U toku je projekat izgradnje stambene zgrade za mlade bračne parove po povoljnijim uslovima u odnosu na konkuretne cijene na tržištu. U ovoj godini jedini smo u RS i za sve studente koji imaju prosjek veći od devet organizovali petodnevnu ekskurziju. I jedini u Srpskoj koji će u naredne dvije godine stipendirati sa po 200 KM studente koji prvi put upisuju fakultet deficitarnih smjerova – građevinu, arhitekturu, informatiku, srpski jezik i književnost i mašinstvo“, rekao je Ćurić.

Ovo je šesti put da omladina, uzrasta od 15 do 30 godina boravi u Trebinju, gdje će tokom pet dana boravka upoznati grad i njegove znamenitosti i družiti se kroz kulturne, sportske i edukativne radionice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: