Gačani darovali krv u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gačani darovali krv u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:23.08.2018.

U bolničkoj Službi za transfuzijsku medicinu u Nevesinju danas su krv darovali članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“. Prikupljeno je 14 doza dragocjene tečnosti.

Predsjednik ovog Udruženja Miroslav Vuković rekao je da su tokom ove godine njihovi aktivisti darovali 360 doza krvi, a cilj im je da 2018. završe sa preko 400 prikupljenih doza. Učestvovali su u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u Novom Sadu, Užicu, Srebrenici, Višegradu, Trebinju i Plužinama, a naročito su ponosni na nedavno održanu akciju u Gacku, u kojoj je prikupljeno 130 doza tečnosti koja život znači.

Poseban pečat današnjoj akciji prikupljanja krvi dala je majka Sanja Drašković, sa kćerkom Milicom i sinom Stevanom. Sanja je krv darovala šesti put. S ponosom ističe da se ovom humanom činu njena dvadesetjednogodišnja kćerka odazvala četiri puta, a godinu dana mlađi Stevan danas je prvi put darovao krv. Ova ponosna majka kaže da će se, s punoljetstvom, u dobrovoljne davaoce krvi od sljedeće godine upisati i njen najmlađi sin.

Doktor Maksim Brenjo ističe da je nastupio period kada su zalihe krvi na minimumu u cijeloj RS, pa i u Nevesinju. Pozvao je sve humane ljude da dođu u bolničku Službu za transfuzijsku medicinu i daruju dragocjenu tečnost.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: