Šta znači cvijetno 88 na Ložioni? | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Šta znači cvijetno 88 na Ložioni?

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:10.07.2015.
Ostatak nekadašnje titomanije u trebinjskom naselju Ložiona poslije 35 godina od smrti „voljenog predsjednika“ i dalje živi. Tačnije, postoje ostaci akcije „88 sadnica za druga Tita“, kada je prije više od tri decenije posađeno isto toliko ruža za doživotnog predsjednika Jugoslavije. U zidanoj žardinjeri, gdje su po direktivi ondašnjih komunista posađene ruže, danas ih je ostalo samo tridesetak.IMG_5878Ovaj kult za većinu građana Trebinja je nepoznanica ili je odavno izvjetrio iz sjećanja.

Kao posljedica, godinama njegovanog „kulta ličnosti“, neko se sjetio da, pošto je Tito živio 88 godina, krene u sadnju po 88 stabala ili sadnica cvijeća u spomen na njegovih 88 godina života. Akcija je prihvaćena sa oduševljenjem i u Trebinju i uskoro se po principu „gde god nađeš zgodno mjesto…..“ krenulo sa sađenjem 88 sadnica crvenih ruža po parkovima, ulicama, fabričkim dvorištima…

IMG_5864


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: