Grad Trebinje obezbijedio sveske za osnovce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Grad Trebinje obezbijedio sveske za osnovce

Izvor: herceg tv | Foto: herceg tv | Datum:24.08.2018.

Pred novu školsku godinu, Gradska uprava Trebinje podijeliće đacima osnovnih škola u Trebinju 3 700 svesaka, koje su posebno dizajnirane.

Ovo je samo nastavak dobre prakse i programa koji su pokrenuti, prije svega, u cilju pomoći porodici, kao temelju društva. 
Đacima svih osnovnih škola u Trebinju biće podijeljene sveske, koje su specijalno dizajnirane. Na koricama se nalaze znamenitosti Trebinja, kao i karta Republike Srpske, a na unutrašnjoj Himna RS, kao i raspored časova. Pored toga što će im sam proces učenja učiniti zanimljivim, cilj je bio da se na ovaj način đaci upoznaju i sa simbolim grada i države u kojoj žive. 
Gradska uprava je i ranije pokrenula mnoge socijalne programe pomoći roditeljima i djeci. 


Na sastanku sa direktorima Osnovnih škola, danas se razgovaralo i o infrastrukturnim projektima, koji se realizuju u ovim obrazovnim ustanovama. 
Petrović je istakao da je sa direktorima škola razgovarao i o nastvanom procesu i prisustvu pedagoških inspektora. Rekao je da je važno da se nastavni proces odvija kako je i predviđeno, uz nazočnost i roditelja i inspektora i predstavnik Grada. On je dodao i da ima prijava da se neke stvari ne odigravaju kako bi trebalo. 
Zato ćemo posvetiti pažnju da roditelji, kada pošalju dijete u školu, budu sigurni da su ga poslali na pravo mjesto“, zaključio je Petrović.

Učenici prvih razreda trebinjsih osnovnih škola, od Grada Trebinja dobiće poseban poklon za prvi dan škole.

Detalje donosimo u "Vijestima" u 16:30.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: