Bileća: Sredstvima Vlade RS asfaltiran put u selu Meka Gruda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Sredstvima Vlade RS asfaltiran put u selu Meka Gruda

Izvor: radio bileća | Datum:24.08.2018.

Na području sela Meka Gruda u Bileći, koje obuhvata sedam zaseoka i ima oko dvadeset domaćinstava, juče je otvoren asfaltirani put dužine jednog kilometra. Vrijednost projekta je oko 60.000 KM, a sredstva su obezbjeđena odlukom Vlade RS o finansiranju prioritetnih projekata iz programa javnih investicija.

Božo Vuković kaže da riječima nije moguće opisati zahvalnost koju  stanovnici  njihovih zaseoka osjećaju. 

Ovdje  žive djeca koja idu u školu, ljudi koji prodaju mlijeko, stari stanovnici  koji često idu u Dom zdravlja, i od danas će nam sve biti mnogo lakše“, kaže Vuković.

Mještani ističu da žive kao jedna porodica i da su zahvaljujući složnosti uspjeli da uz pomoć opštine ostvare ovaj, za njih veliki projekat. 

Ovo za nas mnogo znači, i zahvalni smo jer je ovo čestito završeno. U mom zaseoku ima sedam kuća, ali očekujem da će u narednom periodu biti povratnika u naše selo“, kaže mještanin Nikola Gaćinović.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Vuković kaže da je i za njega ovo poseban dan jer je na ovom području rođen i išao u školu. Zato ga, kako kaže, posebno raduje kada vidi koliko su mještani složni i koliko se zalažu za dobrobit Meke Grude.

Ja sam danas ovdje ne samo da obilježimo ovaj dan kada smo završili jedan projekat nego da  sa mještanima dogovorim da krenemo u realizaciju dvije velike aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu. Danas su ovdje stručnjaci koji trebaju naći način da se do ovog sela dovede voda“, rekao je Vuković.

Poslanik Radovan Vuković naglasio je da je već obavio razgovore sa predstavnicima Vlade RS i da su određena sredstva odobrena da i ovo selo dobije vodu. Zbog nadmorske visine realizacija projekta je dosta komplikovanija ali će se padom vode  sa planine „Baba“ riješiti napajanje i ovog područja vodom.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić poručio je da je najvažnije da radimo na očuvanju sela i istakao da su putevi i povezanost sela sa gradom ključni za povratak mladih.

Ovo je tek početak. Nastavićemo dalje sa radom. Krenućemo od Preraca, Šobadina, Mirilovića pa sve do Baljaka“, rekao je načelnik Aleksić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Radenko Popara izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ovom, još jednom u nizu značajnih događaja za Bileću.

Vlada RS tokom ove godine u opštinu Bileća ulaže 850.000 KM kroz program javnih nabavki.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: