Bileća: 35 domaćinstava u selima Vlahinje i Koravlica od danas ima vodu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: 35 domaćinstava u selima Vlahinje i Koravlica od danas ima vodu

Izvor: Radio Bileća | Datum:27.08.2018.

Zahvaljujući projektu prekogranične saradnje oko 35 domaćinstava u selima Vlahinja i Koravlica danas su dobili vodu. Mještani kažu da je težak život bez vode, do danas su nosili vodu iz čatrnje i bunara i imali dovoljno za porodicu i stoku, ali ne i za navodnjavanje.

Generacije su u našim selima čekale vodu. Ovim projektom kompletirali smo infrastrukturu i obezbijedili kvalitetniji život mještanima ali i stvorili uslove za povratak onih koji to namjeravaju“,  rekao je Nemanja Papić mještanin sela Vlahinja.

Selo Koravlica je bezvodan kraj i ovdje su stanovnici vijekovima imali problema sa vodosnabdijevanjem. Od danas nam je olakšan život. Voda je omogućila mladima da se bave poljoprivredom i ulažu u veće projekte“, rekao je Ratko Aleksić iz Koravlice.

Stanovnici oba sela izrazili su zahvalnost predstavnicima opština Bileća i Nikšić koji su obezbijedili sredstva za izgradnju vodovodne mreže.

Selo Koravlica specifičnog je položaja, jer se u selo ulazi sa teritorije Republike Srpske, a ono se nalazi u Crnoj Gori, zato je samo dobra saradnja opština Bileće i Nikšića mogla dovesti do realizacije ovako velikog projekta“, istakao je predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

Grbović je rekao da su sela  Vlahinja i Koravlica blizu i da su opštine lako pronašle zajednički interes u finansiranju projekta.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić izrazio je zadovoljstvo što je ova saradnja protekla u dobrim i prijateljskim odnosima i što su svi dogovori ispoštovani po planu u interesu stanovnika sela koja su danas dobila vodu.

Vrijednost projekta je 300.000 KM. Opština Nikšić finansirala je kompletan cjevovod, JP „ Vodovod i kanalizacija“ Nikšić obezbijedio je logistiku i radnike, Elektro - Hercegovina  ustupila je mašine za kopanje a  Opština Bileća obezbjedila je bazen i pumpe.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: