U Trebinju svečano otvoren vrtić 'Srbija' (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju svečano otvoren vrtić 'Srbija' (FOTO)

Izvor: Radio trebinje | Foto: grad trebinje | Datum:29.08.2018.

Predjsednici Vlada Srbije i Republike Srpske, Ana Brnabić i Željka Cvijanović i gradonačelnik Trebinja Luka Pertović svečano su danas otvorili vrtić „Srbija“ u Gorici.

Gradonačelnik Tebinja Luka Petrović je poželio dobrodošlicu presjednicama Vlada Srbije i Republike Srpske i zahvalio što su došli na djelo.

Zahvalni smo upravo njima premijerkama i predsjednicima Srbije i RS, Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku koji su našu inicijativu za izgradnju vrtića Srbija prihvatili i uplatili 500.000 eura za ovaj projekat. Nakon samo nekoliko mjeseci izrade projektne dokumentacije, rješavanja imovinskih odnosa, provođenja tenderske procedure i izvođenja radova, ovaj vrtić u ponedjeljak počinje sa radom. Velika nam je čast da imamo ovakav događaj, kakav nije zapamtilo Trebinje“, istakao je Petrović.

Premijerka RS Željka Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što će ovaj vrtić služiti na dobrobit našim porodicama i mališanima koji će ovdje boraviti.

Posebno velika zahvalnost predsjednicima Srbije i Republike Srpske, što su odlučili da zajedno radimo, da pokažemo našem narodu koliko smo dobri, koliko zajedno dosta toga možemo da postignemo i uradimo. I ovo je jedan od mnogobrojnih projekata koji zajednički realizujemo širom RS i mnogo više znače od novca koji je uložen, jer svaki projekat koji podrži Srbija znači da vodi računa o Republici Srpskoj“, rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je sve počelo 2014. godine kada je Aleksandar Vučić postao premijer Srbije i istakla je da je Srbija od 2014. godine u Srpsku investirala i donirala 21.500.000 evra u projekte  koje su kandidovale lokalne zajednice.

Ova djela govore najviše o jedinstvu i bratstvu između RS i Srbije i nastavićemo tako“, rekla je Brnabićeva.

Kapacitet vrtića je 80 mjesta i biće na raspolaganju za sve uzraste – od jasličkog do predškolskog.

Vrtić je opremljen kvalitetnim namještajem prilagođen svim predškolskim uzrastima, kao i didaktičkim materijalom, kako bi se mališanima obezbijedio ugodan, ali i koristan edukativni boravak u ovoj ustanovi.

S obzirom na veliku potražnju boravka djece jasličkog i predškolskog uzrasta, ali i na činjenicu da je Gorica najveća mjesna zajednica u Trebinju, sa oko 8.000 stanovnika, gdje su nikla i neka nova naselja za izbjeglo i raseljeno stanovništvo, vrtić „Srbija“ će raditi u punom kapacitetu.

Nakon svečanog otvaranja vrtića, premijerke Srpske i Srbije posjetile su "Hercegovačku kuću" u pratnji gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: