Ljubinje: Vlada za izgradnju saobraćajnice obezbijedila 200.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinje: Vlada za izgradnju saobraćajnice obezbijedila 200.000 KM

Izvor: srna | Datum:31.08.2018.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je Vlada Srpske za izgradnju saobraćajnice u Mjesnoj zajednici Vinogradi u opštini Ljubinje izdvojila 200.000 KM, a da će dio obezbijediti opština.


Đokić je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Ljubinje Darkom Krunićem i posjete lokaciji radova, rekao da će se izgradnjom saobraćajnice bitno poboljšati kvalitet života ljudima koji ovdje žive. 

On je dodao da Vlada mora posebno da vodi računa o malim opštinama poput Ljubinja, da bi se ljudima razvio optimizam za ostanak na ovim područjima, a da se to najbolje čini ovakvim projektima, ali i raznim drugim. 

Đokić je podsjetio da je Ministarstvo u Ljubinju ušlo u postupak izgradnje solarne elektrane snage 60 megavata, te da se razgovara sa mogućim partnerima. 

Načelnik opštine Ljubinje Darko Krunić rekao je da je juče potpisan ugovor sa izvođačima radova saobraćajnice u Vinogradima, najavivši radove za iduću sedmicu. 

"Očekujemo da se u roku od 30 dana završi prvi dio radova, a to je izgradnja oborinske i fekalne kanalizacije. Vrijednost radova je oko 340.000 KM. Uslijediće asfaltiranje i postavljanje betonskih ivičnjaka. Za taj dio Vlada je obezbijedila dodatnih 200.000 KM", rekao je Krunić. 

On je ocijenio da bi tim novcem bilo obezbijeđeno dvije trećine potrebnih sredstava. 

Prema njegovima riječima, ostali dio projekta mogao bi biti završen iduće godine. 

Govoreći o značaju izgradnje ove saobraćajnice, Krunić je rekao da je riječ o novom naselju u kojem žive izbjeglice, izgrađenom prije 15-tak godina. 

"U ovom naselju živi oko 80 djece, što je značajan broj kada znamo da u školi imamo ukupno oko 260 djece. To znači da se naselje razvija, da ljudi žele tu da žive i da u njega treba ulagati", napomenuo je Krunić. 

Predsjednik Mjesne zajednice Vinogradi Slađana Đokić rekla je da su mještani sa nestrpljenjem čekali izgradnju saobraćajnice i da roditelji više neće brinuti kako će se djeca zimi i po blatu vraćati kućama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: