Na lokalitetu Bukovik u Nevesinju otvoreno reciklažno dvorište | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na lokalitetu Bukovik u Nevesinju otvoreno reciklažno dvorište

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:02.09.2018.

Predstavnici norveškog komunalnog preduzeća „RIR“ iz Moldea su sa predstavnicima lokalne vlasti i JP „Komus“ Nevesinje otvorili novoizgrađeno reciklažno dvorište na lokalitetu Bukovik.

Plato za reciklažni otpad finansirala je norveška kompanija, čiji je direktor Jan Egl Krozberg izrazio zadovoljstvo što su na ovaj način unaprijedili sistem upravljanja otpadom u Nevesinju. On je naglasio da je veoma važno da različiti otpadni materijali budu sortirani i poslani u postrojenja za reciklažu, kako bi se smanjila količina otpada na deponiji.

Pored kompanije 'RIR' doprinos ovom projektu dale su i druge norveške kompanije, koje su uključene u saradnju norveških i balkanskih zajednica“, rekao je Krozberg.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović zahvalio se donatorima iz Norveške za ovu značajnu donaciju, koja će riješiti problem odlaganja otpada u našoj opštini. Podsjetio je da je Nevesinje imalo velike probleme sa komunalnim otpadom, ali da je u posljednjih godinu dana napravljen značajan iskorak na poboljšanju čistoće grada. Kako je rekao Avdalović veliku zaslugu za ovaj napredak imaju prijatelji iz Norveške, Fond za zaštiu životne sredine RS i Opština Nevesinje.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović istakao je da vrijednost radova na izgradnji reciklažnog dvorišta iznosi 3.300 eura. On je podsjetio da su Norvežani prošle godine donirali 15 velikih kontejnera, zapremine 5 metara kubnih, specijalno vozilo za prikupljanje i odvoz otpada, vrijednosti 100.000 norveških kruna, te namještaj i kompjutersku opremu za nove prostorije preduzeća.

Direktor JP „Komus“ Nevesinje Miroslav Jonlija zahvalio se donatorima i izrazio nadu da će ovo preduzeće opravdati sva dosadašnja ulaganja.

Današnjem otvaranju reciklažnog dvorišta prisustvovali su i direktori komunalnih preduzeća iz Mostara, Konjica, Jablanice i Herceg Novog.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: