Uslovnije prostorije FK 'Hercegovac' iz Bileće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uslovnije prostorije FK 'Hercegovac' iz Bileće

Izvor: Radio Bileća | Datum:02.09.2018.

Za samo dva mjeseca, svlačionice FK „Hercegovac“, zahvaljujući projektu neformalne grupe mladih, radu volontera i finansijskoj podršci brojnih privrednih subjekata, pojedinaca i roditelja, od neuslovnih i po zdravlje djece opasnih prostorija, pretvorile su se u objekat kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo bogatiji klubovi u Republici Srpskoj.

Trener u FK „Hercegovac“ Božo Rogač kaže da je ovaj klub rasadnik brojnih talenata, da igrači koji su ponikli u Bileći sada nastupaju za mnogo veće klubove i sa brojnih turnira donose velika priznanja.

„Ove svlačionice nama znače sve, trenirali smo u nehumanim uslovima, bez vode i struje. Mi treneri i volonteri danima smo radili na rekonstrukciji ovih prostorija samo da našoj djeci obezbijedimo bolje uslove za bavljenje sportom“, rekao je trener Božo Rogač. 
Projekat podrške mladima u lokalnim zajednicama realizuje se u 15 opština u BiH. Grant menadžer u Međunarodnoj organizaciji za migracije Kristina Šešlija kaže da je uvijek posebno srećna u Bileći jer se ovdje osjeća posebna energija i volja mladih ljudi. Šešlija ističe da je najvažnije da mladi prepoznaju problem i da zajedno rade na realizaciji zamišljenog projekta. 


Lokalni koordinator Međunarodne organizacije za migracije Dejana Janjić napomenula je da projekat finansira misija USAID u BiH, Vlada Velike Britanije i Italijanska ambasada u BiH. Janjić je zahvalila trenerima i volonterima koji su radili na realizaciji projekta i istakla da je teško bilo početi a još teže završiti rekonstrukciju svalačionica koje su bile u katastrofalnom stanju. 
Vrijednost projekta iznosi preko 30.000 KM, oko 7.000 grantom je obezbijedila Međunarodna organizacija za migracije u BiH, Opština Bileća sanirala je krov, a ostala sredstva prikupljena su od sponzora. 


U okviru svečanosti predstavljene su i nove nošnje GKUD“ Vladimir Gaćinović“. I ovaj projekat grantom je podržala Međunarodna organizacija za migracije u BiH. Predsjednik ovog kulturno-umjetničkog društva Nebojša Rogan kaže da su im ove nošnje iz Hercegovine od velikog značaja jer se od sada na Međunarodnim smotrama mogu predstavljati sa igrama iz našeg kraja. Nošnje je izradila Sandra Samardžić iz Bileće.

U čast projekata održan je i turnir za pionire na kom su nastupili FK „Hercegovac“, FK „Velež“ iz Nevesinja, FK „Leotar“ i FK „Sarajevo“. U finalnoj utakmici domaći Hercegovac savladao je Leotar rezultatom 3:0. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: