Nevesinje: Počela nastava za 1.054 osnovca i 487 srednjoškolaca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Počela nastava za 1.054 osnovca i 487 srednjoškolaca

Izvor: radio nevesinje | Datum:03.09.2018.

Školsko zvono u Osnovnoj školi „Risto Proroković“ označilo je jutros početak nastave za 1.054 učenika. U novoj školskoj godini nastava će biti organizovana u  matičnoj školi, četiri  devetorazredne i šest petorazrednih područnih škola.

Prvi put sa školskim obavezama suočiće se 101 učenik. U odnosu na prošlu školsku godinu nevesinjska osnovna škola imaće četiri prvačića više.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS odobrilo je OŠ „Risto Proroković“ da organizuje produženi boravak u školi  za 70 učenika. Zainteresovanost roditelja u Nevesinju  za program zbrinjavanja djece prije ili nakon završetka nastave je poraslo, tako da će u posebno uređenom prostoru matične škole boraviti dvadesetak mališana više nego prošle školske godine.

Svečani prijem prvačića obaviće se danas u 12.00 časova u maloj zgradi centralne škole, kada će načelnik opštine  prvačićima uručiti prigodne poklone.

Direktorica škole Mara  Šaran poželjela je učenicima srećan početak školske godine. Naglasila je da će se menadžment i nastavnici truditi da provedu što kvalitetnije obrazovanje i odgoj djece.

Srednjoškolski centar otvorio vrata za 487 učenika

Školsko zvono jutros se oglasilo i za 487 učenika Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić”. U novoj školskoj godini nastava će biti organizovana u 20 odjeljenja, a izvodiće se u prvoj smjeni.

U prvi razred srednje škole upisano je 112 učenika koji su raspoređeni u 5 odjeljenja. Srednjoškolsko obrazovanje počela su tri odjeljenja gimnazijalaca,  jedno odjeljenje poslovno pravnih tehničara i  jedno odjeljenje učenika koji će se školovati za zanimanja varilac i mehaničar.

Direktor škole Momir Bratić naglasio je da je nastava stručno zastupljena i da su kabineti i učionice spremni za izvođenje nastavnog procesa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: