Почела нова школска година: У Требињу 272 првачића | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Почела нова школска година: У Требињу 272 првачића

Извор: херцег тв | Фото: херцег тв | Датум:03.09.2018.

У свим требињским основним и средњим школама почела је нова школске година. У школске клупе по први пут, у три требињске основне школе, сјело је укупно 272 првачића. Осим руководства и наставног кадра, првачиће је дочекао и градоначелник Требиња Лука Петровић, који им је пожелио успјешно образовање. 

277 требињских малишана оставило је лопатице и играчке и сјело у школске клупе. Основна школа "Вук Караџић" уписала је 92 ученика, а учинонице првачића О.Ш. "Свети Василије Острошки" красиће 71 ново лице. У Основну школу „Јован Јовановић Змај“ уписано је 114 ђака првака.

Нови почетак и нове обавезе, као и ново поглавље у животу најмлађим основцима честитао је и градоначелник Требиња, пожељевши им срећно и успјешно образовање.

"Дошао сам данас у прву основну школу, тј. школу "Јован Јовановић Змај", гдје сам и ја научио прва слова, да честитам првачићима почетак школе. Пожелио сам им да ставарају нова пријатељства, да уче, да слушају наставнике и наравно да ће они једог дана водити овај град и Републику Српску, и у том смислу је врло важно да им се посвети пажња веж од ових корака, сада када само треба да стварају нова знања", рекао је градоначелник Петровић.

Број уписаних првачића у школској 2018/2019. је на прошлогодишњем нивоу, с тим да је у О.Ш "Вук Караџић" уписано више ученика него прошле године а у О.Ш. "Свети Василије Острошки" 3 ученика мање.

 Детаље доносимо у "Вијестима" у 16:30.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: