Višegrad: Za obnovu konaka manastira u Dobrunskoj Rijeci prikupljeno 25.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višegrad: Za obnovu konaka manastira u Dobrunskoj Rijeci prikupljeno 25.000 KM

Izvor: srna | Datum:03.09.2018.

Za sanaciju štete od požara na konaku na manastirskom konaku u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada na dobrotvornoj večeri je prikupljeno 25.000 KM.

Na večeri, koja je održana u hotelu "Višegrad", 64 dobrotvora iz Višegrada i drugih gradova Republike Srpske i Srbije donirali su 17.590 KM i 3.260 evra, a organizator je bio biznismen iz Beograda Vojkan Krstić, koji je donirao 1.000 evra. 

Krstić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin ove dobrotvorne večeri na kojoj su se okupili ljudi koji su pokazali veliku humanost, a prikupljena sredstva je uručio igumanu Manastira Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci Jovanu Gardoviću. 

Gardović je zahvalio za donaciju i istakao veliki doprinos Krstića, koji je ovim činom još jednom dokazao da je istinski humanista. 

"Zahvalni smo svima koje su pomogli, te brojnim drugim firmama, organizacijama i pojedincima na ličnim prilozima u novci ili uslugama", rekao je Gardović. 

Arhimandrit Gardović je, u znak zahvalnosti, Krstiću darivao knjigu "Žitije Svetih Srba", najnovije kapitalno izdanje Izdavačke kuće "Dabar". 

U požaru koji je izbio 19. avgusta u potpunosti je izgorio treći sprat manastirskog konaka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: