Bileća: Đaci ponovo u školskim klupama, njih 84 prvi put | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Đaci ponovo u školskim klupama, njih 84 prvi put

Izvor: radio bileća | Datum:03.09.2018.

U osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Petar II Petrović Njegoš“ i u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ u Bileći jutros je počela nastava u novoj školskoj 2018/2019. godina.

Kako su potvrdili direktori ovih vaspitno-obrazovnih ustanova sve je spremno za novu školsku godinu.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u školske klupe sjelo je 36 prvačića raspoređenih u dva odjeljenja, dok je u područnoj školi u Divinu u novu školsku godinu upisan jedan prvačić.

Iz Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ potvrđeno nam je da je u ovu školsku godinu krenulo 12 prvačića manje u odnosu na prošlu godinu, pa je u dva prva razreda raspoređeno 47 prvačića.

U Srednjoškolski centar „Golub Kureš“ u prve razrede srednje škole upisano je 100 učenika, a ukupno 450 učenika pohađa ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, za šta je izdvojeno ukupno 1.011.900 maraka.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić darovao je prvačiće simboličnim poklonima uz čestitku i želje za uspješno obrazovanje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: