И у Требињу акција 'Возачи, школа је за нас, опрез је за вас' | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

И у Требињу акција 'Возачи, школа је за нас, опрез је за вас'

Извор: херцег тв | Датум:03.09.2018.

Са почетком нове школске године и саобраћајна патрола О.Ш „Јован Јовановић Змај“ почела је  са „радом“.

Школарце укључене у саобраћајну секцију, коју већ трећу годину за редом води Аница Скочо, наставник техничког образовања, првог дана школе затекли смо у теренској акцији – возаче су подсјећали на опрез, а своје другаре – како безбједно да стигну до школских клупа.

Данас сам први пут заустављао аутомобиле и дијелио летке возачима и пјешацима, да сви заједно се подсјетимо како треба безбједно прелазити улицу“, прича узбуђено Алекса Нинковић, члан саобраћајне патроле.

Чланови саобраћајне патроле могу бити ученици од шестог до деветог разреда а у оквиру секције полаже се теоријски и практични дио да би били спремни да изађу на улицу као млади полицајци.

Задатак ученика који похађају саобраћајну секције је да се потруде да безбједност саобраћаја око школе бар буде на нивоу. Посебно, да они из старијих разреда дају добар примјер првачићима. Данас смо заједно са Ауто мото савезом учествовали у акцији ‘Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“, каже наставница Аница Скочо.

Из Полицијске управе Требиње апелују на возаче да буду опрезни у зонама око школа и подсјећају на актуелну кампању „Заштитимо дјецу у саобраћају“.

 Опширније у "Вијестима" у 16:30.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: