U Nevesinju otvorena kružna raskrsnica na Trgu Alekse Šantića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju otvorena kružna raskrsnica na Trgu Alekse Šantića

Izvor: radio nevesinje | Datum:07.09.2018.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić i načelnik opštine Milenko Avdalović pustili su danas u upotrebu novoizgrađenu kružnu raskrnicu na magistralnom putu Nevesinje - Mostar. Otvaranju kružnog toka na Trgu Alekse Šantića prisustvovali su i narodni poslanici Ilija Tamindžija i Dragan Ristić.

JP „Vodovod“ je ranije završilo ugradnju cjevovoda na ovoj lokaciji koji će omogućiti priključenje novog vodovoda Udbina – Nevesinje na javni vodovodni sistem u gradu.

V.d. direktora JP „Putevi RS“ Nenad Nešić naglasio je da će nakon završetka kružne raskrsnice u koju je uloženo 180.000 KM ovo preduzeće zajedno sa Vladom Republike Srpske do kraja godine početi rekonstrukciju i rehabilitaciju Ulice Miloša Obilića, izgradnju još jedenog kružnog toka u gradu i spojnog puta na Kilavcima koji će povezati regionalni put Nevesinje - Berkovići i magistralni put Nevesinje - Gacko.

Za narednu godinu Nešić je najavio veliku investiciju na magistalnom putu Nevesinje - Mostar.

Narodni poslanik Ilija Tamindžija izrazio je zahvalnost „Putevima RS“ koji su ove godine pored kružnog toka uradili rehabilitaciju dionice regionalnog puta Nevesinje - Berkovići i savremeni most u Zovom Dolu. On je rekao da se u 2019. godini očekuje rješenje za magistralni put Nevesinje - Mostar, izgradnjom tunela ili rekonstrukcijom postojeće trase preko prevoja Grebak.

Tamindžija je najavio da će za desetak dana biti završen istorijski projekat dovođenja pitke vode sa Udbine u koji je HET uložio preko sedam miliona maraka. Najavio je i završetak Tržnog centra i Benzinske pumpe, te aktiviranje Sušare i Pilane, napominjući da su to privatne investicije koje će otvoriti 70 novih radnih mjesta.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da opština nakon završetka ulice Cara Dušana i kružnog toka pažnju usmjerava na druge projekte.

− Iz budžeta je izdvojeno 130.000 KM za nabavku cijevi i pratećih elemenata za promjenu vodovoda u Ulici Miloša Obilića − istakao je Avdalović dodajući da je u planu i izgradnja novog ktužžnog toka na raskrsnici Ulice Nemanjića i Ulice 9. januara pored bivše kasarne, te spojnog puta između regionalne i magistralne saobraćajnice na Kilavcima.

Ove investicije biće ogledalo Nevesinja, zaključio je Avdalović.

Opširnije u "Vijestima" u 16:30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: