Trebinjska brigada branila i odbranila svoj grad i republiku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjska brigada branila i odbranila svoj grad i republiku

Izvor: SRNA | Foto: Srna | Datum:13.07.2015.

Pomenom u crkvi posvećenoj knezu Lazaru i srpskim junacima u krugu nekadašnje kasarne, te polaganjem cvijeća u Spomen-sobi i na Spomeniku braniocima Trebinja u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, obilježene su 23 godine od osnivanja Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.

Trebinjska brigada branila i odbranila svoj grad i republikuZamjenik gradonačelnika opštine Trebinje Neđo Ćebedžija je, podsjećajući na 13. jul 1992. godine, kada je formirana Trebinjska brigada, istakao da je to svijetli datum u novoj istoriji srpskog naroda, kada su Trebinjci imali jedan cilj i zadatak - da brane i odbrane Trebinje i svoju republiku.

"Svjesni smo da je pitanje zaposlenja članova porodica poginulih boraca jedno od najvažnijih pitanja lokalne zajednice. Urađeno je mnogo, ali nećemo stati, dok i posljednji problem ne bude riješen", rekao je Ćebedžija.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinja Pero Mišeljić ukazao je na ratni put brigade, čijih je 263 borca dalo život u borbama za odbranu Trebinja i Republike Srpske.

On je podsjetio i na mnogobrojana - najveća državna priznanja brigadi za iskazanu hrabrost i požrtvovanje.

Cvijeće na Spomeniku braniocima Trebinja u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije Boračke organizacije, grada Trebinja, SUBNOR-a, Udruženja dobrovoljaca, njihovih pomotaka i poštovalaca i članovi porodica poginulih.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: