Nevesinje: Posao za 24 pripravnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Posao za 24 pripravnika

Izvor: radio nevesinje | Datum:10.09.2018.

U Društvenom centru opštine Nevesinje danas je upriličeno potpisivanje ugovora poslodavaca i predstavnika Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske po Programu podrške zapošljavanju mladih sa VSS u statusu pripravnika.

Priliku za odrađivanje pripravničkog staža dobila su 24 lica sa evidencije Biroa u Nevesinju.

Izdvajanje po jednom pripravniku iznosi 6.000 KM, a temelji se na iznosu neto plate od 500 KM.

Šef Biroa za zapošljavanje Nevesinje Maja Buha kaže da su u Nevesinju ove godine kroz razne programe zapošljavanja posao dobila 92 lica za šta će biti izdvojeno 392.500 KM. Ona je naglasila da su interesovanje za zapošljavanje pokazali i privrednici i javne ustanove.

− Projekti su pozitivno prihvaćeni i što je najvažnije smanjen je broj nezaposlenih sa evidencije Zavoda − istakla je Buha.

Načelnik opštine Milenko Avdalović zahvalio se ustanovama i privrednicima koji su omogućili mladim ljudima da se stručno osposobljavaju i eventualno nametnu za kasnije stalno zaposlenje. On je podsjetio da je lokalna uprava za sticanje radnog iskustva visokoobrazovanih sugrađana budžetom planirala 20.000 KM. Prema njegovim riječima ova sredstva će biti utrošena za uplatu doprinosa za pripravnike koji staž budu odrađivali u ustanovama čiji je osnivač opština Nevesinje.Avdalović je izrazio nadu da će pripravnici iskoristiti pruženu priliku i da će svoje znanje usmjeriti na razvoj i uljepšavanje grada.

Direktori javnih ustanova i predstavnici privatnog sektora očekuju od pripravnika da pokažu svoje sposobnosti. Zajednični su ocijelili da je budućnost Nevesinja u mladim ljudima i da im treba pružiti šansu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: