Gatački dobrovoljni davaoci darovali krv u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gatački dobrovoljni davaoci darovali krv u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:13.07.2015.
Članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Gacko  danas su u bolničkoj službi Zavoda za transfuzijsku medicinu RS u Nevesinju dali 12 doza dragocjene tečnosti. Ovo je peta akcija od početka godine organizovana u novoj nevesinjskoj bolnici i prva u kojoj učestvuju davaoci iz susjednih opština.

Doktor Masim Brenjo, specijalista transfuziolog, naglašava da je u Opštoj bolnici Nevesinje proteklih mjeseci povećan obim usluga, pa je i potražnja za dragocjenom tečnošću porasla. 

- Današnjom akcijom značajno ćemo popraviti naše zalihe - istakao je Brenjo.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi  Miroslav Vuković naglašava da imaju 78 članova koji se odazivaju na akcije dobrovoljnog davalaštva širom Republike Srpske. Kaže da su od februara ove godine kada je registrovano Udruženje dali preko 50 doza tečnosti koja život znači. Vuković je do sada darovao krv 58 puta i rekorder je u gatačkom Udruženju čiji su članovi uglavnom višestruki davaoci.Za humanost je dobio i Plaketu opštine Gacko.

Dobrovoljni davalac Milan Gutović očekuje da će njihovo Udruženje postati još masovnije.

- Koristimo svaku priliku da pokažemo humanost i solidarnost i time se rukovodimo uključujući se u akcije dobrovoljnog davalaštva - istakao je Gutović.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: