Vlada RS odobrila 20.000 KM za nastavak radova na obnovi crkve u Mesarima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada RS odobrila 20.000 KM za nastavak radova na obnovi crkve u Mesarima

Izvor: HERCEG TV | Datum:14.09.2018.

Vlada Republike Srpske je odobrila 20 hiljada maraka za nastavak građevinskih radova na obnovi hrama Svetog proroka Ilije u Mesarima, koji je proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Odobrenjem ovih novčanih sredstava prepoznat je duhovni i kulturno-istorijski značaj hrama Svetog proroka Ilije u Mesarima, koji je jedan od najznačajnih duhovnih centara i kulturno-istorijskih spomenika srpskog naroda kako za grad Trebinje, tako i za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu“, navode u Crkvenom odboru hrama u Mesarima.

Za odobrena sredstva Crkveni odbor  izražava posebnu zahvalnost premijeru RS Željki Cvijanović i direktoru republičkog Sekretarijata za vjere Draganu Davidoviću , te gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću i narodnom poslaniku Iliji Tamindžiji – na zalaganju da se obezbjedi novac za nastavak radaova na obnovi hrama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: