Počeo treći upisni rok: Mjesta za brucoše ima i na trebinjskim fakultetima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počeo treći upisni rok: Mjesta za brucoše ima i na trebinjskim fakultetima

Izvor: radio trebinje | Foto: ilustracija | Datum:18.09.2018.

Na univerzitetima u RS objavljen je konkurs za treći upisni rok, a na sve tri trebinjske visokoškolske ustanove još ima mjesta za studente prve godine studija.

Slobodnih mjesta ostalo je za studente koji će sufinansirati svoje studije i za strane državljane, dok su sva mjesta za brucoše koji će se finansirati iz budžeta popunjena.

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžmet u Trebinju ukupno je 13 slobodnih mjesta, od čega je na smjeru industrijski menadžment slobodno  – četiri mjesta na sufinansiranju i dva za strane studente. Na odsjeku industrijsko inženjerstvo za energetiku mjesta u trećem upisnom roku ima za pet studenata koji će sufinansirati školovanje i dva strana državljanina.

Akademija likovnih umjetnosti u Trebinju u dva upisna roka u akademskoj 2018/2019. godini upisala je 16 brucoša, a mjesta ima za još sedam studenata prve godine, od kojih su tri za sufinansiranje i četiri strana državljanina.

Na Visokoj školi za turizam i hotelijerstvo Trebinje, koja radi pri banjalučkom univerzitetu, takođe je ostalo slobodnih mjesta i to za studente koji će sufinansirati studije, dok mjesta za studente prve godine koji se finansiraju iz budžeta nema.

Predaja dokumenata počela je danas i traje do 21. septembra, a prijemni ispiti održaće se 24. septembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: