Nevesinjski sportski ribolovci izvšili poribljavanje jezera Alagovac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski sportski ribolovci izvšili poribljavanje jezera Alagovac

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:26.09.2018.

Članovi Sportsko-ribolovnog društvo „Alagovac“pustili su u jezero 2.500 komada šarana težine od 200 do 400 grama. I drugo ovogodišnje poribljavanje jezera Alagovac izvršeno je uz pomoć „Hidroelektrana na Trebišnjici“.

Predsjednik Društva Gradimir Spremo zahvalio se direktoru ovog preduzeća Gordanu Mišeljiću i narodnom poslaniku Iliji Tamindžiji na iskazanoj podršci za očuvanje ribljeg fonda.

Spremo naglašava da je ovogodišnji vodostaj jezera bio optimalan što je doprinijelo da mrijest bude uspješan, pa je i riblji fond značajno uvećan. Podsjeća da ribočuvarska služba redovno vrši kontrole na vodama kojima gazduje u cilju zaštite ribljeg fonda i obezbjeđenja uslova da ljubitelji ribolova iz drugih sredina uživaju u prirodnim ljepotama Nevesinja.

Govoreći o narednim aktivnostima, Spremo je istakao da će posebna pažnja biti posvećena popularizaciji sportskog ribolova i omasovljenju članstva. Planirano je i postavljanje ekoloških tabli u priobalnom pojasu sa upozorenjima o zabrani bacanja otpada i bespravne sječe šume.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: