U Nevesinju otvoreni radovi na izgradnji veznog puta između magistralne i regionalne saobraćajnice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Nevesinju otvoreni radovi na izgradnji veznog puta između magistralne i regionalne saobraćajnice

Izvor: radio nevesinje | Datum:27.09.2018.

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović otvorili suradove na izgradnji veznog puta između magistralne saobraćajnice Nevesinje - Gacko i regionalnog puta Nevesinje - Berkovići.

Projekat je uradila opština Nevesinje, a radove vrijedne 270.000 KM finasira JP „Putevi RS“.

Izgradnjom spojne saobraćajnice biće riješeno problematično ukrštanje regionalnog i magistralnom puta na ulazu u Nevesinje iz pravca Bekovića i Gacka, a prigradska naselja Kilavci i Gvozd dobiće najkraću saobraćajnu vezu. Rok za završetak radova je 15. novembar ove godine.

V.D. direktora JP „Putevi RS“ Nenad Nešić pojasnio je da će saobraćajnica biti široka 8,5 metara i da će sa jedne strane biti urađena i pješačka staza. On je rekao da se ovim rješava saobraćajno konfliktna tačka gdje teška vozila i autobusi nisu mogli izvoditi bezbjedno skretanje iz regionalne u magistralnu saobraćajnicu i obrnuto. Nešić je istakao da je ovo još jedan u nizu projekata koje JP „Putevi RS“ izvode zajedno sa Vladom RS i opštinom Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da je odavno postojala potreba za izgradnjom ovog spojnog puta jer je dosadašnje saobraćajno rješenje bilo problematično sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja. On je istakao da je ove godine u saradnji sa Vladom RS i JP „Putevi RS“ urađeno više infrastrukturnih projekata - kružna raskrsnica, rekonstrukcija Ulice Cara Dušana, most u Zovom Dolu i presvlačenje asfalta na regionalnom putu Nevesinje - Berkovići.

Na sastanku predstavnika JP „Putevi RS“ i opštinske uprave za narednu godinu je najavljeno novo saobraćajno rješenje za magistralni put Nevesinje - Mostar i rekonstrukcija Ulice Miloša Obilića.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: