Dodik i Cvijanovićeva danas otvaraju vodovod Udbina i Dom kulture u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dodik i Cvijanovićeva danas otvaraju vodovod Udbina i Dom kulture u Nevesinju

Izvor: radio nevesinje | Datum:28.09.2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović danas će u Nevesinju svečano otvoriti rekonstruisani Dom kulture i vodovod Udbina – Nevesinje.

Projekat rekonstrukcije i nadogradnje Doma kulture finasirale su vlade Srbije i Republike Srpske u iznosu od 500.000 KM. Adaptiran je stari objekat i izrađen aneks sa mokrim čvorom i pratećim prostorijama. Građani Nevesinja dobili su reprezentativan objekat za održavanje bioskopskih i pozorišnih predstava, gostovanje književnika, održavanje svečanih akademija i drugih kulturnih događaja. Presijecanje svečane vrpce najavljeno je za 14:30 časova.

U Žiljevu će u 15 časova puštanjem u rad pumpne stanice biti stavljen u funkciju vodovod Udbina− Nevesinje. U ovaj projekat preduzeća „Hidroelektrane na Trebišnjici i HE „Dabar“ uložila su oko osam miliona KM. Dovođenjem kvalitetne pitke vode sa izvorišta Udbina Nevesinje je riješilo višedecenijski problem vodosnabdijevanja.

U Žiljevu će biti priređena svečanost uz obraćanje zvaničnika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: