Mostar: Podrška Srbije od nemjerljivog značaja za Srbe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mostar: Podrška Srbije od nemjerljivog značaja za Srbe

Izvor: TOPPORTAL | Datum:28.09.2018.

Predstavnici Koordinacije Srba u Mostaru i delegacija Srbije posjetili su danas povratničko naselje Dabićevina u Potocima kod Mostara gdje je sredstvima Vlade Srbije asfaltiran put dužine 1.300 metara, te istakli da je pomoć matice od nemjerljivog značaja za Srbe u Mostaru, jer se šalje poruka da nisu sami.


Direktor Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima Vojvodine Duško Ćutilo rekao je da je posjetio povratnike na području Mostara na poziv Koordinacije i donirao računarsku opremu Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ za „Prosvjetinu školu srpskog jezika, istorije i kulture“.

Ovo je samo početak naše saradnje. Već naredne godine nastavićemo saradnju i nastojati pomoći ovu zajednicu“, rekao je Ćutilo.

Poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović istakao je da i ovaj primjer pokazuje brigu Srbije za sve Srbe ma gdje bili.

Posjeta i pomoć Pokrajinskog fonda samo su nastavak aktivnosti i ja sam zahvalan što su iskazali dobru volju da kroz svoje programe pomognu ljudima ovdje. Vidjećemo šta još možemo da uradimo za ljude iz doline Neretve“, istakao je Vujadinović.
Predsjednik Koordinacije Srba u Mostaru Dušan Golo rekao je da je Koordinacija uz pomoć Vlade Srbije asfaltirala put dužine 1.300 metara, vrijednosti 116.000 KM, a urađeno je i osvjetljavanje povratničkih naselja, vrijednosti 80.000 KM.

Zahvaljujemo Vladi Srbije i očekujemo da će nastaviti da pomaže srpski narod u ovom dijelu Hercegovine. Ovo je dobra poruka za srpski narod koji živi na ovom području – da nisu sami i da imaju pomoć vlada Srbije i Republike Srpske i da mogu očekivati da će se ove aktivnosti nastaviti“, istakao je Golo.

On je pozvao Srbe da izađu na izbore i podrže Srpsku listu da bi srpski narod izabrao svoje autentične predstavnike.

Potpredsjednik Koordinacije i nosilac Srpske liste Radislav Tubić zahvalio je delegaciji Srbije na posjeti i Vladi Srbije na podršci.

Ovo su rezultati Vlade Srbije i Koordinacije koja je pokrenuta prije tri godine da bi se u svim naseljima gdje ima Srba poboljšali uslovi života. Nadamo se da će vlade Srbije i Republike Srpske nastaviti da pomažu kao i do sada“, rekao je Tubić.

On je napomenuo da će se moći uraditi i više ukoliko Srbi na izborima uspiju izabrati svoje autentične predstavnike, te pozvao ljude da se uključe u rad Koordinacije, kandiduju projekte i zajedno se izbore za bolji i dostojanstveniji život Srba na ovom području.

U naselju Dabićevina, gdje ima oko 40 srpskih domaćinstava i njih dvadesetak čeka obnovu uz pomoć sredstava Vlade Srbije i grada Mostara, urađena je putna infrastruktura u dužini od 1.300 metara.

U više naselja na području Mostara uvedena je rasvjeta, a u narednim danima radiće se i sanacija putne infrastrukture. Radove je realizovala Koordinacija Srba iz Mostara.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: