Zahvalnice Trebinju za učešće u projektu 'Spojimo djecu Kosova i Srpske' (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zahvalnice Trebinju za učešće u projektu 'Spojimo djecu Kosova i Srpske' (FOTO)

Izvor: grad trebinje | Datum:02.10.2018.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov uručio je danas zahvalnicu gradonačelniku Trebinja Luki Petroviću  za pomoć u realizaciji projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Prema riječima gradonačelnika Petrovića, Grad Trebinje će i ubuduće nastojati da tokom ljetnih mjeseci ugosti što više djece sa Kosova i Metohije, kako bi nastavili sa zbližavanjem našeg naroda sa Kosmeta i Republike Srpske.

Djeca iz Zvečana sa Kosova i Metohije u protekle dvije godine boravili su u Trebinju, a na predanom humanitarnom radu ćemo nastaviti i u narednom periodu“, kazao je Petrović.

Gradonačelnik Petrović ovom prilikom je predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji uručio poklon – komplet knjiga Zadužbine Kosova i Metohije.

Milorad Arlov zahvalio se Gradu Trebinju, trebinjskim osnovnim školama i porodicama koje su, u dva navrata ugostili djecu sa Kosova i Metohije.

Trebinje je učestvovalo i u drugim humanitarnim  akcijama, kada je riječ o pomoći našem narodu na Kosovu, a u ime Odbora zahvaljujem se gradonačelniku Petroviću i gradskoj upravi Trebinja, direktorima osnovnih škola i građanima i vjerujem da ćemo i dalje nastaviti saradnju“, rekao je Arlov.

On je rekao da je od ovog mjeseca pokrenuta velika humanitarna akcija širom Srpske za oko 100 oboljele djece sa Kosova i Metohije, koja će trajati do kraja decembra.

Arlov je najavio da će do kraja godine biti organizovan odlazak na Kosmet delegacije Saveza gradova i opština Republike Srpske, a domaćin će biti sjeverna Kosovska Mitrovica.

U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ ove godine je u 18 gradova i opština Srpske boravilo 900 djece sa Kosmeta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: