Požari pod kontrolom, gasioci dežuraju iz straha od ponovnog aktiviranja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Požari pod kontrolom, gasioci dežuraju iz straha od ponovnog aktiviranja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.07.2015.

Požari na području Trebinjskih brda i Trebinjske šume stavljeni su pod kontrolu, ali je dio ljudstva koje je prethodnih pet dana bilo angažovano na gašnju i dalje iz preventivnih razloga raspoređen na ugroženom području.

pozariŠef Odsjeka Civilne zaštite grada Trebinje Nenad Šarenac za Radio Trebinje kaže da su požarišta pod nadzorom pedesetak gasilaca – trebinjskih vatrogasaca, pripadnika Civilne zaštite, Oružanih snaga BiH i Centra za gazdovanjem kršom, jer postoji bojazan da visoka temperatura i vjetar ponovo aktiviraju požar.

On je rekao da je nakon jutrošnjeg izviđanja helikopterom požarom zahvaćenog terena konstatovano da za sada nema potrebe za vatrogasnim dejstvom iz vazduha.

Prethodnih dana stotinjak gasilaca sa područja Trebinja gasilo je danononoćno požar koji je zahvatio područje Trebinjskih brda i Trebinjske šume, a zbog velikih razmjera vatrene stihije u pomoć su im pritekli i vatrogasci iz Herceg Novog, Ljubinja, Gacka, Bileća i Bijeljine.

Dva dana po požarištima je dejstvovao i helikopter Oružanih snaga BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: