Bileća: 81 doza najdragocjenije tečnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: 81 doza najdragocjenije tečnosti

Izvor: radio bileća | Datum:12.10.2018.

U Domu zdravlja „Sveti Luka„ održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji, koju organizuju Crveni Krst Bileća i Služba za transfuzijsku medicinu Trebinje odazvala su se 93 dobrovoljna davaoca, a prikupljena je 81 doza dragocjene tečnosti.

Pored humanista iz Bileće, akciji su se odazvali i članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi iz Nikšića, Plužina i Gacka, sa kojima bilećki Crveni Krst ima odličnu saradnju.

Ovo je 43. akcija ove službe u tekućoj godini, a treća u organizaciji Crvenog Krsta Bileća. Prema riječima načelnika Transfuziološke službe Dragana Šarenaca i ovu kao i prethodne akcije u Bileći obilježio je veliki odziv humanista.

Nakon akcije u restoranu „Stari dom“ održan je prigodan ručak i druženje humanista. Druženju je prisustvovao i Generalni sekretar Crvenog Krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović.
Mihajlović je izrazio zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima i istakao da oni zaslužuju mnogo više beneficija od onih koje trenutno imaju.

Generalni sekretar Crvenog Krsta RS napomenuo je da je jedna od njegovih inicijativa za koje se zalaže i prijedlog da oni koji su dali krv preko 150 puta dobiju nacionalnu penziju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: