Bileća: Vatra "guta" desetine hektara rastinja i šume | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: Vatra "guta" desetine hektara rastinja i šume

Izvor: SRNA | Foto: Arhiva | Datum:20.07.2015.

Požar koji je noćas izbio na području opštine Bileća zahvatio je desetine hektara niskog rastinja i visoke šume, ali za sada ne prijeti stambenim objektima, potvrdio je Srni starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

Bileća: Vatra Radmilović je rekao da je požar zahvatio sjeverni dio opštine prema Gacku, područje oko sela Doluše, te da se pretpostavlja da će se širiti prema Korićkoj jami.

"Zaustavili smo širenje vatre prema selu Brestice i nastojimo da spriječimo širenje prema selima Korićke Vale", rekao je Radmilović, napominjući da gašenje otežava visoka temperatura vazduha i vjetar.

On je dodao da drugi požar gori od sela Bijeljani, prema Berkovićima.

Radmilović je istakao da su svi bilećki vatrogasci na terenu i da im pomažu pripadnici Šumskog gazdinstva "Krš" iz ove opštine, ali da problem stvara velika udaljenost požarišta.

On je naveo da je izuzetno teško jer je požar širokih razmjera, ali da će pripadnici Vatrogasne jedinice Bileća pokušati da se izbore sa vatrenom stihijom. Radmilović kaže da će vatrogasci tražiti pomoć ako ne budu uspjeli da vatru stave pod kontrolu.

Pretpostavlja se da je uzrok požara ljudski faktor.

Požari su aktivni i na području Gacka, dok su pod kontrolom svi oni na području Trebinja.

Takođe, na području opštine Gacko jutros je izbio novi požar velikih razmjera u rejonu Nemanjica, a vatra se širi prema Bileći, rekao je Srni starješina Vatrogasne jedinice Gacko Nebojša Avdalović.

Prema njegovim riječima, požar je zahvatio nepristupačan teren, što dodatno otežava gašenje, jer cisterne ne mogu doći na dva kilometra do požarišta.

Avdalović kaže da su vatrogasci uspjeli da ugase požar koji je prije pet dana izbio na brdu Gat prema Dulićima, ali da su ekipe i dalje na terenu zbog mogućeg aktiviranja vatre koja tinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: